סלט אצות אסיאתי של מסעדת סוהו
המסעדה הכי פופולרית בישראל מעניקה את המתכון שלה לסלט אסיאתי בריא עם אצות, אטריות שעועית דקיקות וירקות פריכים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גר' אצות וואקמה
- 5 עלים חסה שטופה
- 1 חבילה אטריות שעועית דקות
- 1 מלפפון
- 1 בצל ירוק
- 1 צנון
- 1 גזר
- לרוטב:
- 1 כוס סויה
- 1 כוס חומץ טבעי
- שמן שומשום
- מיץ לימון
- שומשום קלוי
- 4 כפות דבש
אופן ההכנה
- 1. משרים את האצות במים פושרים, עד ריכוך.
- 2. מכינים את אטריות השעועית לפי הוראות ההכנה.
- 3. קוצצים את החסה ואת הבצל. פורסים באלכסון למקלות של 1 ס"מ את המלפפון והגזר פורסים באמצעות קולפן לרצועות ארוכות. את הצנון פורסים לפרוסות דקות.
- 4. להכנת הרוטב מערבבים את כל החומרים (ניתן להוסיף דבש ברמת הצורך).
- 5. אופן הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם מעט מהרוטב. מסדרים בקערת הגשה.
- 6. ניתן לפזר מעט בוטנים קצוצים, נבטים וכוסברה.