וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אטריות שעועית עם מלפפונים ואצות ואקמה

טעמים חמוצים, מתוקים וחריפים מכניסים חיים במלפפונים ובאטריות בעלי הטעם הניטרלי, והאצות מחברות את כולם לסלט קר ונהדר.

מתכון מאת: דורעם גונט, מערכת וואלה

סלט אצות. ShutterStock
סלט אצות

מצרכים למתכון

  • 250 גרם אטריות שעועית מיובשות
  • 5 מלפפונים בינוניים טריים ומוצקים, חצויים לאורך ופרוסים דק
  • 2 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף וחתוך לקוביות זעירות
  • 1/4 כוס אצות ואקמה מיובשות
  • 1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
  • לרוטב:
  • 6 כפות מירין
  • 6 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות רוטב סויה בהיר
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן שומשום
  • כפית אבקת דאשי (לא הכרחי)

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים.
  • 2. משהים רק עד שהאטריות מתרככות (כ-3 דקות) ושוטפים במים קרים.
  • 3. מסננים מהמים וגוזרים את האטריות במספריים, כדי שלא יהיו ארוכות מדי.
  • 4. משרים את האצות לחמש דקות במים קרים. כשהאצות רכות, סוחטים ומוסיפים אותן לאטריות (ללא מי ההשריה).
  • 5. מוסיפים לקערה גם את המלפפונים ומערבבים.
  • 6. בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומקררים במקרר כחצי שעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully