פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אטריות שעועית עם מלפפונים ואצות ואקמה

      טעמים חמוצים, מתוקים וחריפים מכניסים חיים במלפפונים ובאטריות בעלי הטעם הניטרלי, והאצות מחברות את כולם לסלט קר ונהדר.

      34 מדרגים / 3.21 כוכבים

      סלט אצות (ShutterStock)
      סלט אצות (ShutterStock)

      מצרכים

      • 250 גרם אטריות שעועית מיובשות
      • 5 מלפפונים בינוניים טריים ומוצקים, חצויים לאורך ופרוסים דק
      • 2 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף וחתוך לקוביות זעירות
      • 1/4 כוס אצות ואקמה מיובשות
      • 1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
      • לרוטב:
      • 6 כפות מירין
      • 6 כפות חומץ אורז
      • 3 כפות רוטב סויה בהיר
      • 3 כפות דבש
      • 2 כפות שמן שומשום
      • כפית אבקת דאשי (לא הכרחי)

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים.
      • 2. משהים רק עד שהאטריות מתרככות (כ-3 דקות) ושוטפים במים קרים.
      • 3. מסננים מהמים וגוזרים את האטריות במספריים, כדי שלא יהיו ארוכות מדי.
      • 4. משרים את האצות לחמש דקות במים קרים. כשהאצות רכות, סוחטים ומוסיפים אותן לאטריות (ללא מי ההשריה).
      • 5. מוסיפים לקערה גם את המלפפונים ומערבבים.
      • 6. בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומקררים במקרר כחצי שעה.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -