סלט אטריות שעועית עם מלפפונים ואצות ואקמה
טעמים חמוצים, מתוקים וחריפים מכניסים חיים במלפפונים ובאטריות בעלי הטעם הניטרלי, והאצות מחברות את כולם לסלט קר ונהדר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם אטריות שעועית מיובשות
- 5 מלפפונים בינוניים טריים ומוצקים, חצויים לאורך ופרוסים דק
- 2 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף וחתוך לקוביות זעירות
- 1/4 כוס אצות ואקמה מיובשות
- 1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
- לרוטב:
- 6 כפות מירין
- 6 כפות חומץ אורז
- 3 כפות רוטב סויה בהיר
- 3 כפות דבש
- 2 כפות שמן שומשום
- כפית אבקת דאשי (לא הכרחי)
אופן ההכנה
- 1. מניחים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים.
- 2. משהים רק עד שהאטריות מתרככות (כ-3 דקות) ושוטפים במים קרים.
- 3. מסננים מהמים וגוזרים את האטריות במספריים, כדי שלא יהיו ארוכות מדי.
- 4. משרים את האצות לחמש דקות במים קרים. כשהאצות רכות, סוחטים ומוסיפים אותן לאטריות (ללא מי ההשריה).
- 5. מוסיפים לקערה גם את המלפפונים ומערבבים.
- 6. בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומקררים במקרר כחצי שעה.