פסטה פנה עם רוקט
פסטה ב 5 דקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי קילו (חבילה) פנה
- חבילת רוקט שטופה ונטולת גבעולים הקשים (ועוד כמה עלי רוקט לקישוט הצלחות)
- חצי ק"ג עגבניות שרי קצוצות גס
- רבע ק"ג גבינת קשקבל (או גבינה חצי קשה אחרת), חתוכה לקוביות
- 2 שיני שום מעוכות
- פלפלון שטה
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדולה מטגנים בשמן זית שום ופלפלון שטה. כשהשום מזהיב, מוציאים אותו ואת הפלפלון ובמקומם מכניסים את העגבניות. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה. במקביל מבשלים את הפנה אל דנטה לפי הוראות היצרן פחות דקה. מסננים.
- 2. מוסיפים למחבת את הרוקט, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים את הפסטה המסוננת. מערבבים ומוסיפים את קוביות הגבינה. מערבבים וברגע שהגבינה מתחילה לשנות טקסטורה, מסירים מהאש, מחלקים לצלחות הסועדים, מעטרים בעוד כמה עלי רוקט רעננים ומגישים.