וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה פומדורו

פסטה מעודנת ברוטב עגבניות שום ובזיליקום

מתכון מאת: מערכת וואלה

פסטה פנה פומדורו. מערכת וואלה
פסטה פנה פומדורו

מצרכים למתכון

  • 5 קילו עגבניות טריות
  • 1 כף שום כתוש
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ליטר רוטב קולי עגבניות
  • לרוטב קולי עגבניות:
  • 3 ק"ג עגבניות בשלות
  • 1 גזר
  • כף מלח גס
  • רבע כוס מים
  • צרור עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל החומרים לסיר , ומבשלים במשך 3 שעות.
  • לאחר הבישול , טוחנים את התערובת בבלנדר , ומסננים מהרוטב את הקליפות והגרעינים.
  • 2. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את השום הכתוש.
  • כשהשום משחים , מוספים את העגבניות הקצוצות.
  • 3. לאחר שהעגבניות משחימות מעט , מוספים את רוטב הקולי ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
  • להכנת הפסטה :
  • 1. להרתיח סיר עם מים ומעט מלח.
  • לאחר רתיחה להכניס שקית אחת של פסטה מסוג פנה (צינורות חלולים).
  • לבשל במשך 6-7 דקות .
  • 2. כשהפסטה נהיית "אל דנטה" (רכה מבחוץ ומעט קשה מבפנים) לסנן את הפסטה מהמים ולהעביר לסיר עם הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully