גילגולי מלפפון עם פטה ופלפל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-16 חטיפים:
- 2 מלפפונים ירוקים בגודל בינוני, לא קלופים
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 100 גרם גבינת פטה פרוסה לפרוסות בגודל 2X2
- 16 קסמי עץ
אופן ההכנה
- 1. חוצים את הפלפלים, מוציאים את הגרעינים, מניחים על נייר אפייה וקולים בתנור בחום של 220 מעלות, עד שפני הפלפלים משחירים. מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית ניילון אטומה.
- 2. בעזרת קולפן, יוצרים רצועות מלפפון דקות וארוכות.
- 3. כשהפלפלים מתקררים, מסירים את קליפתם הדקיקה וחותכים לריבועים של 2X2 ס"מ בערך.
- 4. בקצה כל רצועת מלפפון, מסדרים ריבוע פלפל ועליו פרוסת פטה קטנה, מגלגלים ומהדקים בקיסם.
- 5. מסדרים על כלי הגשה, (אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה).