מתכונים חמים

ג'יאן בינג - קרפ מלוח

מתכון מאת: הילה אשכנזי וליטל אברהם, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ג'יאן בינג - קרפ סיני

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת הבצק:
  • 2 ביצים
  • חצי כוס קמח דוחן (ניתן להשיג בחנויות הטבע) או קמח חיטה מלאה
  • כוס מים (אפשר להשתמש גם במעט חלב סויה)
  • כפית שמן צמחי
  • קורט מלח
  • למילוי ותוספות:
  • ביצה
  • קרקר וונטון מלוח שהוכן מבעוד מועד - מתכון מצד שמאל (או כל קרקר מלוח אחר בסגנון של טורטיה קריספית)
  • ממרח שעועית שחורה (ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק)
  • רוטב צ'ילי חריף
  • נתחי עוף מטוגנים או נקניקיה מוכנה חצויה
  • בצל ירוק או עירית קצוצים דק
  • חופן כוסברה קצוץ דק
  • נבטים טריים
  • מלפפון טרי חתוך לגפרורים דקיקים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הגלם של הבצק בקערה עד שמתקבלת תערובת קרמית.
  • 2. משמנים מחבת גדולה ושטוחה, מחממים לחום בינוני ושופכים את התערובת באופן שווה ליצירת קרפ גדול (או בפעמיים במחבת ביתית).
  • 3. לאחר כ- 2 דקות, כאשר הקרפ מוצק מספיק, מוסיפים מעליו ביצה, מפזרים באופן שווה לכל הכיוונים וממתינים כדקה נוספת.
  • 4. מפזרים מעל בצל ירוק, נבטים, מלפפון וכוסברה ומקפלים לחצי. (כלפי מעלה)
  • 5. מורחים ממרח שעועית שחורה ומעט רוטב צ'ילי על הקרפ המקופל. מפזרים את נתחי העוף או מניחים שני חצאי נקניקיה.
  • 6. מניחים 2 קרקרים במרכז, משאירים רווח קטן ביניהם, מרווח מעליהם ומתחתם.
  • 7. מקפלים את חלקו התחתון של הקרפ מעל הקרקרים ואז את חלקו העליון (נוצר מלבן מאורך) את התוצר מקפלים לחצי בדיוק במרכז. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully