מרק גולאש הונגרי מסורתי

מי שבילה כמה ימים (או שנים) בהונגריה, יודע שאי אפשר לעמוד במרקי הבשר שמגישים שם. הבשר הנהדר, הירקות, ובעיקר התבלינים, לוקחים אתכם למחוזות רחוקים.

מתכון מאת: אלון בר,traumalon@walla.com
אילוסטרציה(צילום: ShuterStock)

מצרכים

  • 3 בצלים גדולים
  • חצי פלפל אדום חריף (ללא גריעינים)
  • 6-7 גזרים
  • 4-5 שורשי פטרוזיליה
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 קילו בשר לגולש (בקר או ירך חזיר)
  • תבלינים:
  • 4 כפות מרק עוף
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 5 כפות פפריקה
  • לבצקניות :
  • 1 ביצה
  • 5 כפות קמח
  • חצי כפית מרק עוף
  • רבע כפית שום גבישי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מטגנים במעט שמן את הבצלים והפלפל החריף
  • לאחר מכן במרווחים של 3 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים (סדר ההוספה כסדר הופעתם במצרכים).
  • 2. את הבשר יש לצרוב מעט (כ-3 דקות) עד להוספת התבלינים.
  • ניתן להוסיף את כל התבלינים יחד, ולערבב במשך דקה.
  • 3. מוסיפים 3-4 ליטרים של מים חמים ומבשלים על אש נמוכה - בינונית 40 דקות.
  • 4. לצורך הכנת הבצקניות, יש לבחוש את החומרים לתערובת אחידה ובעזרת 2 כפיות ליצוק לתוך הסיר המבעבע
  • ולבשל כ-30 דקות. להמשיך לבשל עוד 10 דקות.
  • 5. למי שמעוניין - bab gulyas leves = גולש עם שעועית.
  • ניתן להשרות כוס שעועית שחורה ללילה (יותר פשוט קופסת שימורים אחת). מוסיפים לתבשיל לאחר 20 דקות מהתחלת הבישול כדי שהשעועית לא תתפרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully