וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק גולאש הונגרי מסורתי

מי שבילה כמה ימים (או שנים) בהונגריה, יודע שאי אפשר לעמוד במרקי הבשר שמגישים שם. הבשר הנהדר, הירקות, ובעיקר התבלינים, לוקחים אתכם למחוזות רחוקים.

מתכון מאת: אלון בר,traumalon@walla.com

אילוסטרציה. ShuterStock, ShutterStock
אילוסטרציה/ShuterStock

מצרכים למתכון

  • 3 בצלים גדולים
  • חצי פלפל אדום חריף (ללא גריעינים)
  • 6-7 גזרים
  • 4-5 שורשי פטרוזיליה
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 קילו בשר לגולש (בקר או ירך חזיר)
  • תבלינים:
  • 4 כפות מרק עוף
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 5 כפות פפריקה
  • לבצקניות :
  • 1 ביצה
  • 5 כפות קמח
  • חצי כפית מרק עוף
  • רבע כפית שום גבישי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מטגנים במעט שמן את הבצלים והפלפל החריף
  • לאחר מכן במרווחים של 3 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים (סדר ההוספה כסדר הופעתם במצרכים).
  • 2. את הבשר יש לצרוב מעט (כ-3 דקות) עד להוספת התבלינים.
  • ניתן להוסיף את כל התבלינים יחד, ולערבב במשך דקה.
  • 3. מוסיפים 3-4 ליטרים של מים חמים ומבשלים על אש נמוכה - בינונית 40 דקות.
  • 4. לצורך הכנת הבצקניות, יש לבחוש את החומרים לתערובת אחידה ובעזרת 2 כפיות ליצוק לתוך הסיר המבעבע
  • ולבשל כ-30 דקות. להמשיך לבשל עוד 10 דקות.
  • 5. למי שמעוניין - bab gulyas leves = גולש עם שעועית.
  • ניתן להשרות כוס שעועית שחורה ללילה (יותר פשוט קופסת שימורים אחת). מוסיפים לתבשיל לאחר 20 דקות מהתחלת הבישול כדי שהשעועית לא תתפרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully