- 1. שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 2. מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. (במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חלב לפי הצורך). מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
-
- 3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-40 כדורים במשקל כ-50 גרם כל אחד. מניחים את הכדורים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
-
- 4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מסננים מהשמן ומניחים בצד.
-
- 5. הכנת קרם פירות יער: שמים בקערה מעל בן מרי (סיר כפול מעל אדים) את הביצים, החלמונים, מחית פרי והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד להסמכה.
-
- 6. מסירים מהלהבה ומקררים לחום שפתיים (35 מעלות). מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים למקרר עד להתייצבות. רצוי ללילה.
-
- 7. לגיוון: ניתן להחליף את קרם פירות היער בקונפיטורה לפי הטעם.
-
- 8. ויש אפשרות גם להכין קרם וניל: שמים בקערת מערבל את החומרים לקרם ומקציפים עד לקבלת מרקם של קרם יציב, ממלאים הסופגניות בקרם, בוזקים אבקת סוכר.
-
- 9. להגשה: ממלאים את הסופגניות בקרם פירות יער, בוזקים מעל אבקת סוכר ומקשטים בפירות יער.