סופגניות שוקולד במילוי קרם פירות יער
מתכון של הקונדיטור ערן שוורצברד, חברת שימרית
מצרכים
- לכ-40 יחידות:
- לבצק :
- 6 ¾ כוסות קמח (950 גרם)
- 1/3 כוס קקאו כהה מאיכות טובה (50 גרם)
- 1 שקית או 1 קוביית שמרית (50 גרם)
- ¾ כוס סוכר (160 גרם)
- 1 ½ - 1 ¾ חלב (350-400 מ"ל)
- 4 ביצים
- 1/2 כף מלח (10 גרם)
- 150 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד צ'יפ (אם רוצים)
- לקרם פירות יער: (רצוי להכין יום קודם)
- 6 ביצים
- 6 חלמונים
- כ-1 כוס (225 גרם) מחית פרי (פטל, מנגו וכל פרי אחר לפי בחירה)
- 1 כוס + 1 כף סוכר (225 גרם)
- 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- לקרם וניל:
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
- 1. שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. (במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חלב לפי הצורך). מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
- 3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-40 כדורים במשקל כ-50 גרם כל אחד. מניחים את הכדורים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- 4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מסננים מהשמן ומניחים בצד.
- 5. הכנת קרם פירות יער: שמים בקערה מעל בן מרי (סיר כפול מעל אדים) את הביצים, החלמונים, מחית פרי והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד להסמכה.
- 6. מסירים מהלהבה ומקררים לחום שפתיים (35 מעלות). מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים למקרר עד להתייצבות. רצוי ללילה.
- 7. לגיוון: ניתן להחליף את קרם פירות היער בקונפיטורה לפי הטעם.
- 8. ויש אפשרות גם להכין קרם וניל: שמים בקערת מערבל את החומרים לקרם ומקציפים עד לקבלת מרקם של קרם יציב, ממלאים הסופגניות בקרם, בוזקים אבקת סוכר.
- 9. להגשה: ממלאים את הסופגניות בקרם פירות יער, בוזקים מעל אבקת סוכר ומקשטים בפירות יער.