וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות שוקולד במילוי קרם פירות יער

מתכון של הקונדיטור ערן שוורצברד, חברת שימרית

מתכון מאת: שמרית

סופגניות שוקולד. שמרית פיליפ מטראי,
סופגניות שוקולד/שמרית פיליפ מטראי

מצרכים למתכון

  • לכ-40 יחידות:
  • לבצק :
  • 6 ¾ כוסות קמח (950 גרם)
  • 1/3 כוס קקאו כהה מאיכות טובה (50 גרם)
  • 1 שקית או 1 קוביית שמרית (50 גרם)
  • ¾ כוס סוכר (160 גרם)
  • 1 ½ - 1 ¾ חלב (350-400 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 1/2 כף מלח (10 גרם)
  • 150 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד צ'יפ (אם רוצים)
  • לקרם פירות יער: (רצוי להכין יום קודם)
  • 6 ביצים
  • 6 חלמונים
  • כ-1 כוס (225 גרם) מחית פרי (פטל, מנגו וכל פרי אחר לפי בחירה)
  • 1 כוס + 1 כף סוכר (225 גרם)
  • 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • לקרם וניל:
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. (במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חלב לפי הצורך). מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
  • 3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-40 כדורים במשקל כ-50 גרם כל אחד. מניחים את הכדורים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מסננים מהשמן ומניחים בצד.
  • 5. הכנת קרם פירות יער: שמים בקערה מעל בן מרי (סיר כפול מעל אדים) את הביצים, החלמונים, מחית פרי והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד להסמכה.
  • 6. מסירים מהלהבה ומקררים לחום שפתיים (35 מעלות). מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים למקרר עד להתייצבות. רצוי ללילה.
  • 7. לגיוון: ניתן להחליף את קרם פירות היער בקונפיטורה לפי הטעם.
  • 8. ויש אפשרות גם להכין קרם וניל: שמים בקערת מערבל את החומרים לקרם ומקציפים עד לקבלת מרקם של קרם יציב, ממלאים הסופגניות בקרם, בוזקים אבקת סוכר.
  • 9. להגשה: ממלאים את הסופגניות בקרם פירות יער, בוזקים מעל אבקת סוכר ומקשטים בפירות יער.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully