וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ז'בן

קינוח שאוכלים בכפית, הגרסא המרוקאית לזביון האיטלקי, במיוחד לחג המימונה. קשה לאכול הרבה מהמתוק הזה, כך שהכמות המתקבלת מספיקה לאורחים רבים.

מתכון מאת: דורעם גונט, mouse.co.il

שקדים. ShutterStock
שקדים

מצרכים למתכון

  • (לקערה גדולה):
  • 650 גרם (כ-3 כוסות) סוכר
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ¼ כפית גרגרי מסטיק טחונים דק (לא הכרחי)
  • 2 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות שקדים קלויים לא מומלחים, שלמים או קצוצים גס מאוד (אפשר להמיר חלק קטן מהשקדים בפקאנים או באגוזי מלך)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מחממים את הסוכר והמים, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ.
  • 2. מורידים מהאש ומוסיפים מיץ לימון וגרגרי מסטיק טחונים.
  • 3. בקערה (רצוי מנירוסטה) מניחים חלבונים וקורט מלח. מרתיחים מעט מים בסיר שהקערה מונחת עליו בלי לגעת במים (בן מארי).
  • 4. מניחים את קערת החלמונים על סיר המים הרותחים ומתחילים להקציף בעזרת מיקסר חשמלי.
  • 5. כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הסירופ החם, בזרם דק ובהדרגה תוך כדי הקצפה.
  • 6. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה ומעל האדים, עד שהקצף מסמיך מאוד ומתייצב (12-15 דקות). מורידים מהאש וממשיכים עוד דקה בהקצפה. מערבבים פנימה את רוב השקדים (שומרים בצד קצת לקישוט) ויוצקים לקערת זכוכית. מקשטים מלמעלה בשקדים ובאגוזים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully