וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זבן בלוז - נוגט בשקדים

המרוקאים נהגו להגיש את הממתק הזה בגביע זכוכית נאה. הזבן תפס מקום נכבד על שולחן המימונה והוא סימל את הטוהר ואת החיים המתוקים.

מתכון מאת: לימור,linor4130@walla.co.il

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
אין תמונה/צילום מסך

מצרכים למתכון

  • 1 קג אבקת סוכר
  • 1 וחצי כוסות מים
  • 2 חלבונים
  • 1 כוס שקדים חלוטים וקלויים
  • חצי כוס סוכר
  • 100 גרם אגוזי מלך (או פקאן)
  • כף סוכר
  • חצי כפית מסטקא טחונה (תבלין ערבי)

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את הסוכר במים .מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת על אש קטנה (כדי למנוע השחמת הסירופ) עד שמתקבל סירופ סמיך. מורידים את הסיר מעל האש ומקררים מעט.
  • 2. בנתיים מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שנוצר קצף סמיך. מוסיפים את המסטקא הטחונה לכף הסוכר. מוסיפים לסירופ הפושר את קצף החלבונים בכמויות קטנות. כשכל הקצף נבחש בסירופ,התערובת הופכת לבנה וקשה.
  • 3. מחדירים את השקדים החלוטים והקלויים קלות.מעבירים לקערת הגשה נאה ומקשטים בחתיכות אגוזים ושקדים קלויים.
  • שהיה בתאבון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully