סלט ירוק עם קרוטונים ופירות העונה
מתכון של 'יד מרדכי'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילת עלי בייבי
- פרי העונה קוביות מנגו, גרגירי רימון או רבעי תאנים
- 1 צי'לי טרי, חתוך לטבעות דקיקות לא חובה
- קליפה מגוררת של לימון אחד
- 4 כפות שקדים פרוסים, קלויים קלות בתנור
- לרוטב:
- 2 כפות דבש
- 2 כפות רכז רימונים (להשיג בחנויות תבלינים)
- כף שמן זית מעודן
- רבע כפית מלח
- לקרוטונים:
- 3 פרוסות דקות של לחם (מכל סוג)
- חצי כפית קצח
- חצי כפית מלח גס
- חצי כפית גרעיני כוסברה גרוסים
- כף שמן זית מעודן
אופן ההכנה
- 1. הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים יחד.
- 2. הכנת הקרוטונים: מפזרים את החומרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים. אופים ב-ْ180 כ-10 דקות.
- 3. סמוך להגשה מערבבים את הירקות, הפירות והרוטב בקערת סלט.
- 4. מפזרים קרוטונים ושקדים מלמעלה ומגישים.