וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנקוטה רימונים

מתכון של דגנית אזולאי ממסעדת ADAMA

מתכון מאת: מערכת וואלה

פנקוטה רימונים.
פנקוטה רימונים

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 700 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 300 מ"ל חלב 3%
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם גרעיני רימון
  • גרידה מלימון אחד
  • 6 דפים או 25 גרם ג'לטין
  • לרוטב:
  • 200 גרם גרעיני רימון
  • 1 חבילת דובדבנים קפואה
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כוס מים
  • לב גבעול נענע (להגשה)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפנקוטה: מבשלים את כל החומרים יחדיו עד לרתיחה, חוץ מהג'לטין. ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים רותחים ולאחר מכן מוסיפים לתערובת החמה תוך כדי ערבוב.
  • 2. מסננים את התערובת ומוזגים לכלי הגשה קטנים מאלומיניום (מומלץ בקוטר 7 ס"מ ובגובה 5 ס"מ). מצננים במקרר למשך הלילה (לפחות 12 שעות).
  • 3. מרתיחים את כל החומרים יחדיו ולאחר מכן מבשלים על אש קטנה במשך כחצי שעה - עד שהרוטב יצטמצם. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הטעם, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למעבד מזון לקבלת מחית אוורירית.
  • 4. מוזגים מעט רוטב לאורך צלחת שטוחה, הופכים את הפנקוטה למרכז הצלחת - כך שמתקבלת מעין עוגה קטנה הפוכה. מפזרים מעל המנה מעט רוטב ומוסיפים את לב גבעול הנענע לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully