פנקוטה רימונים
מתכון של דגנית אזולאי ממסעדת ADAMA
פנקוטה רימונים
מחשבון המרות
- ל-8 מנות:
- 700 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 300 מ"ל חלב 3%
- 100 גרם סוכר
- 50 גרם גרעיני רימון
- גרידה מלימון אחד
- 6 דפים או 25 גרם ג'לטין
- לרוטב:
- 200 גרם גרעיני רימון
- 1 חבילת דובדבנים קפואה
- 50 גרם סוכר
- 1 כוס מים
- לב גבעול נענע (להגשה)
- 1. מכינים את הפנקוטה: מבשלים את כל החומרים יחדיו עד לרתיחה, חוץ מהג'לטין. ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים רותחים ולאחר מכן מוסיפים לתערובת החמה תוך כדי ערבוב.
- 2. מסננים את התערובת ומוזגים לכלי הגשה קטנים מאלומיניום (מומלץ בקוטר 7 ס"מ ובגובה 5 ס"מ). מצננים במקרר למשך הלילה (לפחות 12 שעות).
- 3. מרתיחים את כל החומרים יחדיו ולאחר מכן מבשלים על אש קטנה במשך כחצי שעה - עד שהרוטב יצטמצם. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הטעם, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למעבד מזון לקבלת מחית אוורירית.
- 4. מוזגים מעט רוטב לאורך צלחת שטוחה, הופכים את הפנקוטה למרכז הצלחת - כך שמתקבלת מעין עוגה קטנה הפוכה. מפזרים מעל המנה מעט רוטב ומוסיפים את לב גבעול הנענע לקישוט.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה