- 1. מכינים את הפנקוטה: מבשלים את כל החומרים יחדיו עד לרתיחה, חוץ מהג'לטין. ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים רותחים ולאחר מכן מוסיפים לתערובת החמה תוך כדי ערבוב.
-
- 2. מסננים את התערובת ומוזגים לכלי הגשה קטנים מאלומיניום (מומלץ בקוטר 7 ס"מ ובגובה 5 ס"מ). מצננים במקרר למשך הלילה (לפחות 12 שעות).
-
- 3. מרתיחים את כל החומרים יחדיו ולאחר מכן מבשלים על אש קטנה במשך כחצי שעה - עד שהרוטב יצטמצם. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הטעם, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למעבד מזון לקבלת מחית אוורירית.
-
- 4. מוזגים מעט רוטב לאורך צלחת שטוחה, הופכים את הפנקוטה למרכז הצלחת - כך שמתקבלת מעין עוגה קטנה הפוכה. מפזרים מעל המנה מעט רוטב ומוסיפים את לב גבעול הנענע לקישוט.