- 1. בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, מכניסים את הפלפלים בתבנית עם מעט שמן זית ואופים למשך 10 דקות.
-
- 2. אחרי 10 דקות, מוציאים מהתנור הופכים את הפלפלים וממשיכים את הצלייה למשך כ- 4 דקות.
-
- 3. מוציאים מהתנור, מניחים בקופסא ומעל סוגרים עם מכסה. האדים עוזרים לפלפלים להתקלף ביתר קלות.
-
- 4. קוצצים את העירית ואת הבצל. מערבבים עם גבינת העיזים.
-
- 5. שורפים את החציל על האש עד שהוא מוכן הקליפה שרופה והחציל בפנים רך.
-
- 6. מעבירים את בשר החציל למעבד מזון, מוסיפים את השום ושמן הזית וטוחנים עד מרקם אחיד.
-
- 7. מכינים קולי עגבניות: מוציאים את העוקץ והזרעים מהעגבניות ומכניסים לבלנדר ביחד עם האגוזים, אבקת הסוכר וקורט מלח.
-
- 8. טוחנים הכל ביחד עד מרקם אחיד ומעט סמיך. מוסיפים שמן זית ומתקנים תיבול.
-
- 9. מקלפים את הפלפל, חוצים לחצי ופותחים אותו כדף על קרש.
-
- 10. מניחים כ-60 גרם מילוי בתוכו, ומגלגים את הפלפל.
-
- 11. להגשה: שמים על צלחת כף של ממרח חציל, מניחים את הפלפלים על הממרח ומזלפים מעל קולי עגבניות.