וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קוסקוס מלא ופטריות פורטובלו

מתכון של השף תם קבלו, מסעדת Deca

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק קוסקוס ופטריות.
מרק קוסקוס ופטריות

מצרכים למתכון

  • 1/2 כוס קוסקוס מלא
  • 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות גסות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 גבעולי סלרי
  • 5-6 פטריות פורטובלו טריות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 42% שומן
  • גבינת פרומעז
  • מעט טימין טרי
  • שמן זית
  • ליטר מים
  • מלח ופלפל לבן
  • אפשרות לקישוט בהגשה:
  • חלב מוקצף ופטריות מטוגנות

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות.
  • 2. מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
  • 3. מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש למינימום. ממשיכים לטגן את הפטריות עד שהן מוציאות את כל הנוזלים שלהן.
  • 4. מוסיפים את היין הלבן, מגבירים את האש למקסימום ונותנים ליין להצטמצם עד שהוא נעלם לחלוטין. אם יישאר יין בסיר הוא יעשה את המרק חמוץ.
  • 5. מוסיפים כליטר אחד של מים לסיר (עד לכיסוי הפטריות), וממשיכים לבשל כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
  • 6. טוחנים את התערובת שבסיר בעזרת מטחנת יד ומחזירים לאש.
  • 7. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
  • 8. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, אפשר גם להוסיף אגוז מוסקט מגורד.
  • 9. מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.
  • 10. מניחים בכל צלחת מעט גבינת פרומעז, מעליה קוסקוס מלא מוכן, יוצקים מעל את המרק ומקשטים עם טימין.הניתן לקשט במעט חלב מוקצף ופטריות מטוגנות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully