- 1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות.
-
- 2. מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
-
- 3. מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש למינימום. ממשיכים לטגן את הפטריות עד שהן מוציאות את כל הנוזלים שלהן.
-
- 4. מוסיפים את היין הלבן, מגבירים את האש למקסימום ונותנים ליין להצטמצם עד שהוא נעלם לחלוטין. אם יישאר יין בסיר הוא יעשה את המרק חמוץ.
-
- 5. מוסיפים כליטר אחד של מים לסיר (עד לכיסוי הפטריות), וממשיכים לבשל כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
-
- 6. טוחנים את התערובת שבסיר בעזרת מטחנת יד ומחזירים לאש.
-
- 7. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
- 8. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, אפשר גם להוסיף אגוז מוסקט מגורד.
-
- 9. מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.
-
- 10. מניחים בכל צלחת מעט גבינת פרומעז, מעליה קוסקוס מלא מוכן, יוצקים מעל את המרק ומקשטים עם טימין.הניתן לקשט במעט חלב מוקצף ופטריות מטוגנות.