שוקולטה חמה
להמיס את החורף ואת כל השאר על אש קטנה עם שוקולד וליקר. מתכון למשקה שוקולד של רשת לאונידס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשני ספלים
- לשוקולטה:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפיות דבש
- 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 20 גרם חמאה
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 3 כפיות ליקר אמרטו
- 1 כף קוניאק
- מומלץ להגיש עם שני פרלינים פנינת פיסטוק של Leonidas
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט האמרטו, הקוניאק והשוקולד, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- 2. כאשר התערובת מתחילה לבעבע (אין להביא לרתיחה) שוברים את השוקולד לקוביות קטנות, מכניסים לתוך הסיר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת.
- 3. מוסיפים את האמרטו והקוניאק ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד. מסירים מהאש ומוזגים לתוך הספלים. להגשה מניחים במרכז הספל את פנינת הפיסטוק.