וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלעות טלה

מתכון מאת: ישי אטיאס, מערכת וואלה

צלעות טלה. גלעד בר שלו
צלעות טלה

מצרכים למתכון

  • 5-6 צלעות טלה נקיות משומן כאשר העצם חשופה
  • 100 גרם פיסטוקים קלופים קלויים קצוצים גס
  • 10 פטריות שיטאקי טריות
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום
  • 8 כפות של שמן זית כתית מעולה
  • 1 ראש חסה ערבית גדול/מנגולד
  • טימין טרי
  • חבילת אפונת שלג

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את בצלצלי השאלוט ואת פטריות השיטאקי.
  • 2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים קלות את התערובת. מוסיפים מעט טימין טרי ושן שום קצוצה. ממליחים ומפלפלים, טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  • 3. מנקים את גבעולי אפונת השלג בכך שמושכים את הגבעול הצידה ומסירים את הסיב הצדדי.
  • 4. במי מלח רותחים חולטים את אפונת השלג למספר שניות. מוציאים מהמים הרותחים ומעבירים מיד למי קרח לחצי דקה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. שומרים בקירור.
  • 5. מפרידים את עלי החסה וגם אותם חולטים באותה הצורה. מקררים ומייבשים במגבת.
  • 6. מניחים כף מהתערובת בשליש הראשון של עלה החסה. מגלגלים, סוגרים משני הכיוונים וממשיכים לגלגל (כמו עלה גפן).
  • 7. בסיר אידוי מסדרים שתי יחידות של אפונת שלג ומעליה את החסה הממולאת ומניחים בצד.
  • 8. מחממים מחבת ברזל. מפלפלים היטב את צלעות הטלה.
  • 9. מניחים מעל לסיר האידוי את החסה ומאדים כ-2 דקות.
  • 10. למחבת הברזל החמה מוסיפים 4 כפות של שמן זית. צולים את צלעות הטלה שתי דקות מכול צד. הצלעות צריכות להיות ורודות במרכזן וכאשר נלחץ בעזרת האצבע במרכזן נרגיש התנגדות ואלסטיות קלה. שומרים חם.
  • 11. מסדרים במרכז הצלחת את אפונת השלג והחסה הממולאת. מניחים את צלע הטלה ומפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully