- 1. קוצצים את בצלצלי השאלוט ואת פטריות השיטאקי.
-
- 2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים קלות את התערובת. מוסיפים מעט טימין טרי ושן שום קצוצה. ממליחים ומפלפלים, טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה.
-
- 3. מנקים את גבעולי אפונת השלג בכך שמושכים את הגבעול הצידה ומסירים את הסיב הצדדי.
-
- 4. במי מלח רותחים חולטים את אפונת השלג למספר שניות. מוציאים מהמים הרותחים ומעבירים מיד למי קרח לחצי דקה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. שומרים בקירור.
-
- 5. מפרידים את עלי החסה וגם אותם חולטים באותה הצורה. מקררים ומייבשים במגבת.
-
- 6. מניחים כף מהתערובת בשליש הראשון של עלה החסה. מגלגלים, סוגרים משני הכיוונים וממשיכים לגלגל (כמו עלה גפן).
-
- 7. בסיר אידוי מסדרים שתי יחידות של אפונת שלג ומעליה את החסה הממולאת ומניחים בצד.
-
- 8. מחממים מחבת ברזל. מפלפלים היטב את צלעות הטלה.
-
- 9. מניחים מעל לסיר האידוי את החסה ומאדים כ-2 דקות.
-
- 10. למחבת הברזל החמה מוסיפים 4 כפות של שמן זית. צולים את צלעות הטלה שתי דקות מכול צד. הצלעות צריכות להיות ורודות במרכזן וכאשר נלחץ בעזרת האצבע במרכזן נרגיש התנגדות ואלסטיות קלה. שומרים חם.
-
- 11. מסדרים במרכז הצלחת את אפונת השלג והחסה הממולאת. מניחים את צלע הטלה ומפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים.