ארטישוק מוחמץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 לבבות ארטישוק טרי עם הגבעול (למי שמתעצל ניתן להשתמש בלבבות ארטישוק קפואים)
- פרוסות מלימון אחד
- 4 עלי דפנה
- 5 גרגרי פלפל אנגלי
- מלח גס
- כפית סוכר חום
- 1/2 כוס חומץ בן יין לבן
- 2 כוסות מים
- צרור טימין טרי
- שמן זית
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים. מעבירים לסיר מים עם פרוסות לימון וקצת מלח. מביאים לרתיחה לשתי דקות, מורידים מהאש ומסננים.
- 2. בינתיים מרתיחים חומץ, מים, עלי דפנה, פלפל אנגלי, סוכר וטימין.
- 3. מעבירים את לבבות הארטישוק לכלי אחסון ושופכים את התערובת עליהם ונותנים לתערובת להתקרר כשעה.
- 4. מגישים על צלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה והרבה שמן זית.