- 1. בסיר רחב בעל תחתית עבה מחממים את השמן בחום בינוני ומטגנים את טבעות הבצל, עד שיזהיבו (כעשר דקות).
-
- 2. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את הפפריקה המעושנת והעוף.
-
- 3. מחזירים את הסיר אל הכיריים ומטגנים את העוף בעדינות, צד העור כלפי מטה, עד שהעור מזהיב יפה.
-
- 4. מוסיפים אל הסיר את העגבניות, הבטטה והצימוקים, ומתבלים במלח ובפלפל. לא מוסיפים נוזלים (הירקות יפרישו את נוזליהם אל הסיר, וזה אמור להספיק).
-
- 5. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד, עד שהעוף מבושל והבטטות רכות מאוד, כ-45 דקות.
-
- 6. במשך הבישול אין מערבבים את תכולת הסיר, כדי לא לפרק את הבטטות, ולכן חשוב להשתמש בסיר בעל תחתית עבה ולבשל את הצלי על אש קטנה. אם נראה שהתחתית עומדת להישרף, מוסיפים כף אחת או שתיים של מים.
-
- 7. כשהעוף מוכן והבטטות רכות, מוציאים אותם בזהירות לקערה או לצלחת ומורידים את הסיר מהאש.
-
- 8. מוסיפים אל הרוטב את השמנת החמוצה ומערבבים.
-
- 9. מחזירים לסיר את הבטטות והעוף ומחממים בעדינות.
-
- 10. אוכלים חם, עם בצקניות או פחמימה אחרת (ואפשר גם חלה לניגוב הרוטב)