חציל קלוי עם עגבניות שרי וקשקבל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל גדול
- 200 גר' עגבניות שרי אדומות
- 1/3 כוס שמן זית
- 50 גר' קשקבל מגוררת
- 50 גר' גבינת עזים קשה מגוררת
- כמה עלי בזיליקום טריים
- מלח גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום מקסימלי. קולים את החציל עד שהוא רך מאוד.
- 2. שמים בסיר קטן עגבניות, שמן זית ומעט מלח. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שנוצר רוטב סמיך.
- 3. מורידים את חום התנור ל- 200 מעלות.
- 4. מסירים את קליפת החציל ומשאירים את הגבעול. משמנים קלות כלי חסין חום ומניחים את החציל. משטחים אותו מעט בעזרת הידיים ומפזרים מלח גס.
- 5. מניחים שכבה של רוטב עגבניות ועליה מפזרים את הגבינות. מפזרים עלי בזיליקום וצולים בתנור כעשר דקות, עד שזה נראה זהוב כמו פיצה.
- 6. מעמיסים עם כף על פרוסת לחם.