וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל קלוי עם עגבניות שרי וקשקבל

מתכון מאת: דנה מלמד ורוני דניאל, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את רוני דניאל. ברני ארדוב
דנה מלמד מארחת את רוני דניאל

מצרכים למתכון

  • 1 חציל גדול
  • 200 גר' עגבניות שרי אדומות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 50 גר' קשקבל מגוררת
  • 50 גר' גבינת עזים קשה מגוררת
  • כמה עלי בזיליקום טריים
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום מקסימלי. קולים את החציל עד שהוא רך מאוד.
  • 2. שמים בסיר קטן עגבניות, שמן זית ומעט מלח. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שנוצר רוטב סמיך.
  • 3. מורידים את חום התנור ל- 200 מעלות.
  • 4. מסירים את קליפת החציל ומשאירים את הגבעול. משמנים קלות כלי חסין חום ומניחים את החציל. משטחים אותו מעט בעזרת הידיים ומפזרים מלח גס.
  • 5. מניחים שכבה של רוטב עגבניות ועליה מפזרים את הגבינות. מפזרים עלי בזיליקום וצולים בתנור כעשר דקות, עד שזה נראה זהוב כמו פיצה.
  • 6. מעמיסים עם כף על פרוסת לחם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully