וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משמשים מיובשים ופילה תפוזים ברוטב דבש וקינמון

מתכון מאת: בני סיידא ואבי ביטון, מערכת וואלה

משמשים מיובשים ופילה תפוזים ברוטב דבש וקינמון מוגשים בקיימאק.
משמשים מיובשים ופילה תפוזים ברוטב דבש וקינמון מוגשים בקיימאק

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • למשמשים:
  • 400 גרם משמשים מיובשים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3 מקלות קינמון
  • 2 פרוסות לימון בקליפתן
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס יין לבן חצי יבש
  • לתפוזים:
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
  • 5-4 תפוזים
  • לקיימאק:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 גביעים ‘שמנת של פעם’
  • 8-6 עלי נענע, לקישוט
  • 8-6 גביעי זכוכית בינוניים

אופן ההכנה

  • 1. להכנת המשמשים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות עד שהמשמשים רכים והרוטב מסמיך. מצננים ומקררים במקרר כמה שעות, רצוי למשך לילה.
  • 2. להכנת התפוזים: שמים בסיר אחר את הדבש, הסוכר, המים, הקינמון מיץ הלימון וגרידת הלימון ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם בחצי.
  • 3. במקביל מפלטים את התפוזים: מסירים את החלק העליון והתחתון של כל תפוז, מעמידים על קרש עבודה, ובעזרת סכין משוננת קטנה קולפים את הקליפה הכתומה יחד עם הלבנה וחושפים את הפרי. מחדירים את הסכין בין הקליפות הפנימיות השקופות ומחלצים את פילה הפרי - עושים זאת מעל קערה, כדי לנקז לתוכה את המיץ הניגר בזמן החיתוך. יוצקים מעל פילה התפוז את רוטב הדבש ואת מיץ התפוזים שבקערה ושומרים במקרר לפחות שעתיים.
  • 4. להכנת הקיימאק: לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה. מערבבים את ה’שמנת של פעם’ ומקפלים לתוך הקצפת.
  • 5. להגשה: מחלקים את המשמשים עם הרוטב לגביעי הזכוכית, מניחים מעל כל מנה 2 כפות גדושות קיימאק ומעל את פילה התפוזים עם הרוטב. מקשטים בעלה של נענע ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully