- 1. להכנת המשמשים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות עד שהמשמשים רכים והרוטב מסמיך. מצננים ומקררים במקרר כמה שעות, רצוי למשך לילה.
-
- 2. להכנת התפוזים: שמים בסיר אחר את הדבש, הסוכר, המים, הקינמון מיץ הלימון וגרידת הלימון ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם בחצי.
-
- 3. במקביל מפלטים את התפוזים: מסירים את החלק העליון והתחתון של כל תפוז, מעמידים על קרש עבודה, ובעזרת סכין משוננת קטנה קולפים את הקליפה הכתומה יחד עם הלבנה וחושפים את הפרי. מחדירים את הסכין בין הקליפות הפנימיות השקופות ומחלצים את פילה הפרי - עושים זאת מעל קערה, כדי לנקז לתוכה את המיץ הניגר בזמן החיתוך. יוצקים מעל פילה התפוז את רוטב הדבש ואת מיץ התפוזים שבקערה ושומרים במקרר לפחות שעתיים.
-
- 4. להכנת הקיימאק: לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה. מערבבים את השמנת של פעם ומקפלים לתוך הקצפת.
-
- 5. להגשה: מחלקים את המשמשים עם הרוטב לגביעי הזכוכית, מניחים מעל כל מנה 2 כפות גדושות קיימאק ומעל את פילה התפוזים עם הרוטב. מקשטים בעלה של נענע ומגישים.