- 1. מבשלים גריסים: מחממים היטב סיר, מוסיפים שמן זית וגריסים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.סוגרים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהמים נספגים בגריסים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ-5 דקות. מצננים.
-
- 2. מסירים את קליפת הדלעת בעזרת סכין חדה. חותכים לקוביות בגודל 3X5 ס"מ ופורסים דק.
-
- 3. פורסים את הזוקיני, דק ככל האפשר. מניחים בקערה רחבה את הדלעת, הזוקיני והצ'ילי האדום. מוסיפים עלי נענע ומיץ לימון ובוזקים מלח (רבע כפית בערך) וקצת סוכר חום בהיר ומערבבים בעדינות. מניחים בצד כ-5 דקות.
-
- 4. מוסיפים את הגריסים, כף שמן זית או שמן דלעת ובוטנים קצוצים גס. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ לאכול ביום ההכנה.