וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט גריסים מלאים, דלעת, זוקיני וכל טוב

מתכון מאת: עפרי זוטא, מערכת וואלה

סלט דלעת וזוקיני. עופרי זוטא
סלט דלעת וזוקיני

מצרכים למתכון

  • לגריסים:
  • חצי כוס גריסים מלאים (אפשר גם גריסי פנינה)
  • כף שמן זית
  • כוס מים
  • לסלט:
  • 200 גרם דלעת
  • 2 זוקיני נקיים ופרוסים דק
  • צ'ילי אדום פרוס דק
  • חופן עלי נענע
  • קמצוץ סוכר חום בהיר (לא חייבים)
  • קמצוץ מלח
  • זילוף שמן זית (אם יש לכם שמן דלעת, עוד יותר טוב)
  • מיץ של לימון אחד
  • בוטנים קלויים קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים גריסים: מחממים היטב סיר, מוסיפים שמן זית וגריסים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.סוגרים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהמים נספגים בגריסים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ-5 דקות. מצננים.
  • 2. מסירים את קליפת הדלעת בעזרת סכין חדה. חותכים לקוביות בגודל 3X5 ס"מ ופורסים דק.
  • 3. פורסים את הזוקיני, דק ככל האפשר. מניחים בקערה רחבה את הדלעת, הזוקיני והצ'ילי האדום. מוסיפים עלי נענע ומיץ לימון ובוזקים מלח (רבע כפית בערך) וקצת סוכר חום בהיר ומערבבים בעדינות. מניחים בצד כ-5 דקות.
  • 4. מוסיפים את הגריסים, כף שמן זית או שמן דלעת ובוטנים קצוצים גס. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ לאכול ביום ההכנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully