- 1. חוצים את האנדיב לאורכם בעזרת סכין קטנה וחדה. מוציאים את הליבה הקשה ומפרידים לעלים.
-
- 2. מכינים את הדג: ממליחים היטב את בשר הדג ומחממים במחבת כ-5 כפות שמן זית. מניחים את צד העור כלפי מטה וצולים (בלי להזיז) על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות (עד ש-80% מבשר הדג מתבשל ומלבין). מוציאים את הדגים ומניחים בצד (רצוי על רשת).
-
- 3. מוזגים לאותה המחבת את היין הלבן ומבשלים עד שהוא מצטמצם בחצי (כ-10 דקות). מוסיפים בהדרגה את החמאה וממליחים מעט, מחזירים את הדגים למחבת, הפעם כשצד הבשר כלפי מטה ומבשלים כחצי דקה נוספת.
-
- 4. במקביל, מרתיחים מים במחבת רחבה, מוסיפים חצי כף מלח ומבשלים את האספרגוס בין 10 שניות לחצי דקה (תלוי בעובי האספרגוס), מעבירים את אותם למגבת, לייבוש קל.
-
- 5. שמים את האספרגוס והאנדיב במחבת חמה מאוד עם כ-5 כפות שמן זית ומקפיצים יחד למשך כחצי דקה. מורידים מהאש.
-
- 6. מערבבים את גרידת קליפות ההדרים עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את התערובת לירקות, ממליחים ומערבבים.
-
- 7. מסדרים את הירקות על צלחות הגשה ומניחים במרכז את הדגים, על כל צלחת מושחים כף יוגורט ומטפטפים מלמעלה מעט שמן זית.