- 1. מזלפים לימון על נתחי הדג ומתבלים במלח ופלפל. שמים במקרר.
-
- 2. מכינים את הבלילה: טורפים היטב את הביצה. מוסיפים קליפת לימון, מלח ושמן זית וממשיכים לטרוף. מנפים קמח אל הקערה, מערבבים היטב, מוזגים את הסודה בהדרגה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
-
- 3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שמים בצד.
-
- 4. מחממים שמן במחבת. טובלים בעדינות כל חתיכת דג בבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים מספר דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב.
-
- 5. כדאי להשאיר כמה עלי סלרי שלמים, לטבול בבלילה ולטגן. מתקבל חטיף קראנצ'י נהדר. אגב, כמעט כל ירק שיש לכם במקרר, ישמח לעבור טבילה בבלילה ואז לעבור טיגון.