וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דניס בעשבי תיבול

פילה הדניס הזה מקבל טיפול לפני שהוא נכנס לבלילה, בדמות מיץ לימון טרי. ככה, כשנוגסים בבלילה הירוקה לאחר הטיגון, מקבלים עקצוץ מרענן ומפתיע.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

דג בציפוי עשבי תיבול. נמרוד סונדרס
דג בציפוי עשבי תיבול

מצרכים למתכון

  • 2 פילטים של דניס (נקיים מעור ועצמות)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • לבלילה:
  • ביצה
  • 3/4 כוס קמח
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס סודה קרה (או בירה לבנה)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • כוס עשבי תיבול מעורבים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, טימין, עלי סלרי - מה שאוהבים)
  • מלח
  • לרוטב:
  • מיכל קטן שמנת חמוצה
  • כפית מיץ לימון
  • כפית שמן זית
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מזלפים לימון על נתחי הדג ומתבלים במלח ופלפל. שמים במקרר.
  • 2. מכינים את הבלילה: טורפים היטב את הביצה. מוסיפים קליפת לימון, מלח ושמן זית וממשיכים לטרוף. מנפים קמח אל הקערה, מערבבים היטב, מוזגים את הסודה בהדרגה וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
  • 3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שמים בצד.
  • 4. מחממים שמן במחבת. טובלים בעדינות כל חתיכת דג בבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים מספר דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב.
  • 5. כדאי להשאיר כמה עלי סלרי שלמים, לטבול בבלילה ולטגן. מתקבל חטיף קראנצ'י נהדר. אגב, כמעט כל ירק שיש לכם במקרר, ישמח לעבור טבילה בבלילה ואז לעבור טיגון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully