וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לברק בעשבי תיבול

דג לברק טוב וטרי לא זקוק ליותר מדי עזרה, אך אם בכל זאת רוצים להוסיף לו מעטפת, פשוט בוחרים עשבי תיבול: נענע, פטרוזיליה, בזיל וקצת צ'ילי, ומקבלים חגיגה על הצלחת.

מתכון מאת: רוני מולה, מערכת וואלה

לברק בעשבי תיבול. רוני מולה, מערכת וואלה!
לברק בעשבי תיבול/רוני מולה

מצרכים למתכון

  • ל-4 אנשים:
  • 4 חתיכות פילה דג לברק נקיים מעצמות
  • 2 לימונים
  • רבע כוס שמן זית
  • 6 שיני שום
  • 70 גר' חמאה
  • 2 כוסות עשבי תיבול: 1/2 פטרוזיליה, 1/4 נענע, 1/4 בזיליקום
  • פלפל צ'ילי גדול וקצוץ דק
  • בצל אדום גדול קצוץ דק מאוד

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר קטן שמן זית ומוסיפים לו את הבצל ל-2 דקות. מוסיפים את הצ'ילי ומערבבים עוד 2 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.
  • 3. מוסיפים בבת אחת את החמאה והשום ומבשלים עוד מספר דקות. שמים לב שהשום לא משחים.
  • 4. סוחטים פנימה שני לימונים. מבשלים עוד מספר דקות.
  • 5. עוטפים את הדג במעט מאוד שמן זית, מלח ופלפל. מניחים את הדג (עם העור למטה) על מחבת שחוממה מראש עם כף שמן זית. מטגנים כ-7-10 דקות עד שהדג מקבל צריבה חומה בהירה.
  • 6. מניחים כל פרוסת פילה על צלחת ומגישים עם רוטב עשבי התיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully