טרטר טונה ועדשים שחורות
אביב משה, שף מסעדת "מסה" המפוארת שבתל אביב עם מתכון למנה קלאסית, שמקבלת טוויסט ים תיכוני: טרטר טונה טרי ויפהפה, המונח על מצע עדשים שחורות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם עדשים שחורות מבושלות
- 1 כף בצל סגול קצוץ
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
- חצי כפית עלי זעתר קצוצים
- מלח
- מיץ לימון
- מעט כמון
- שמן זית
- 200 גרם טונה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים מלבד הטונה, בודקים טעם ומסדרים ב- 4 כוסות מרטיני.
- 2. מניחים מעל כל כוס עם עדשים כ-50 גרם טונה, בוזקים מעל מעט מלח גס ומגישים.