סופגניה סינית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם קמח חיטה לבן
- חצי כפית שמרים טריים
- רבע כפית סודה לשתיה
- 1 ורבע כוסות מים
- 1 כף סוכר
- חצי כפית מלח
- 1 כוס שמן לבצק
- שמן לטיגון עמוק - למלא כחצי ווק גדול
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד ליצירת בצק.
- 2. מניחים את הבצק מכוסה בצד לכחצי שעה.
- 3. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לגליל בעובי של כחצי ס"מ.
- 4. חותכים את הגליל לרצועות באורך של כ-10 ס"מ.
- 5. בעזרת סכין יוצרים בעדינות, מעין שקע קטן לאורך כל רצועה.
- 5. מחממים שמן בווק גדול ומטגנים את הרצועות עד שצבען הופך זהוב.
- 6. סופגים את שאריות השמן, ומגישים חם. מומלץ לבזוק אבקת סוכר או להגיש עם ריבה