לפת מטוגנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 לפתות פחוסות ומוצקות
- מלח גס
- שמן לטיגון חצי עמוק
- להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
- מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
- 1. קולפים את הלפתות ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
- 2. זורים מלח גס ומשהים לשעה.
- 3. שוטפים היטב במים ומייבשים. (מומלץ ליבש בשיטת עוזי עם פן).
- 4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הלפת משני הצדדים עד הזהבה.
- 5. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון סחוט טרי.
- גיוון: אפשר להחליף את הלפת בקולורבי.