לפת מתוקה-שרלם
מתכון של עליז ריכטר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג לפת לא מקולף (ללא הגבעול והשורש), מחורץ לארבעה רבעים
- 2 שקיות תיונים (בשביל הצבע)
- 2 כפות סוכר או 1 כף ממתיק נוזלי ללא קלוריות
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. מסדרים את הלפת הרחוץ בסיר רחב (אפשר גם שתי קומות).
- 2. ממיסים את הסוכר במים חמים ויוצקים על הלפת.
- 3. מוסיפים את התיונים לסיר ומכסים בצלחת זכוכית (כדי שהלפת לא יתפורר).
- 4. מבשלים במשך 40 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 23 שעות.