לפת מתוקה-שרלם

מתכון של עליז ריכטר

מתכון מאת: מערכת וואלה!
שרלם. עליז ריכטר,
שרלם(צילום: עליז ריכטר)

מצרכים

  • 1 ק"ג לפת לא מקולף (ללא הגבעול והשורש), מחורץ לארבעה רבעים
  • 2 שקיות תיונים (בשביל הצבע)
  • 2 כפות סוכר או 1 כף ממתיק נוזלי ללא קלוריות
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את הלפת הרחוץ בסיר רחב (אפשר גם שתי קומות).
  • 2. ממיסים את הסוכר במים חמים ויוצקים על הלפת.
  • 3. מוסיפים את התיונים לסיר ומכסים בצלחת זכוכית (כדי שהלפת לא יתפורר).
  • 4. מבשלים במשך 40 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2–3 שעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully