- 1. מסננים את הבורגול ממי ההשריה וסוחטים בעדינות, מוסיפים קמח לאט לאט ובמידות קטנות עד לקבלת מרקם בצקי. מוסיפים פלפל לבן, ומערבבים. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
-
- 2. הכנת המלית: מערבבים היטב את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 3. יצירת הקובה: יוצקים שמן לקערה קטנה, שתשמש לשימון הידיים. בידיים משומנות קורצים מתערובת הבורגול כדור בגודל כדור פינג פונג. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הכדור, נוטלים בערך כפית מתערובת המלית, ומניחים בתוך הגומה שיצרנו. סוגרים בעדינות לכדור חלק, ומקפידים לא לדחוס או למעוך.
-
- 4. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הכדורים עד להזהבה.
-
- 5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים לצד קציצות הקובה.
-
- טיפ לגיוון: גבינות כחולות יוסיפו לקובה טעמים עמוקים. אם אתם מחבבים את גבינות העורקים הכחולים, כמו רוקפור או גורגונזולה, אתם מוזמנים להוסיף. אפשר להוסיף גם גבינות קשות, כמו פרמזן, קשקבל או פקורינו, שיעניקו טעמים עמוקים ועדינים.