- 1. בקערת המערבל ערבבו ידנית את הקמח יחד עם המלח והגרעינים.
-
- 2. בקערה קטנה ערבבו את השמרים, הסוכר וחצי כוס מים.
-
- 3. הפעילו את המערבל על מהירות נמוכה, הוסיפו את תערובת השמרים, ערבבו חצי דקה ואז הוסיפו את שאר המים.
-
- 4. ערבלו שלוש דקות. העבירו למשטח מקומח, לושו מעט עם הידיים וכסו עם מגבת לתפיחה ראשונה להכפלת הנפח.
-
- 5. חממו תנור ל-240 מעלות.
-
- 6. הניחו בתבנית עם שוליים יחסית גבוהים (4-5 ס"מ) מים ושימו בתחתית התנור.
-
- 7. חלקו את הבצק ל-16 עיגולים והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, קמחו את הנייר לפני הנחת עיגולי הבצק במרחקים שווים.
-
- 8. הניחו לתפיחה נוספת של חצי שעה בערך, מכוסים במגבת מטבח.
-
- 9. פזרו מעל הלחמניות מעט קמח או זרעים, חרצו חריץ במרכז בעזרת סכין חדה ואפו 20 דקות.
-
- 10. מכינים את הריבה: הכניסו את כל החומרים יחד לסיר ובשלו מכוסה לאחר רתיחה כשלוש עד ארבע שעות על אש קטנה. אין צורך לערבב, פשוט תנו לזה להתבשל עד צמצום הנוזלים וקבלת צבע חום בורדו עמוק.
-
- נשמר במקרר בכלי אטום מספר שבועות.