קארי כרובית, אפונה ובטטה
הקארי הזה עשיר בנוגדי חמצון חזקים ובפיטוכימיקלים רבים, הודות לירקות הצבעוניים. התבלינים מוסיפים לחגיגה גם חומרים אנטי דלקתיים ומחטאים. ביחד הם יוצרים קארי עשיר וטעים, שעיקר העבודה בו הוא חיתוך הירקות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-4 מנות:
- 3 כפות גי (חמאה מזוקקת) או שמן קוקוס כתית מעולה או שמן קנולה
- 2 בצלים לבנים או אדומים, חתוכים לקוביות
- 1 עלה דפנה, שבור
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 פלפלים ירוקים חריפים או לפי הטעם (לא חובה)
- 6 שיני שום כתושות
- 4 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ דק
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כפיות מלח
- לירקות:
- 1 ק"ג תערובת תפוחי אדמה ובטטה, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לראשים
- 3 עגבניות תמר בינוניות, קצוצות
- 1 כף כוסברה, קצוצה
- 2 כפיות זרעי כוסברה
- 1 כף זרעי כמון או קימל
- 1 כוס מים
- 2 כוסות אפונה טרייה או קפואה
- לקישוט:
- פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה
- .
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול ורחב מחממים את הגי או את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים עלה דפנה, פלפל שחור, פלפל ירוק, שום, ג'ינג'ר, כורכום ומלח ומערבבים.
- 2. מוסיפים תוך כדי ערבוב את קוביות תפוחי האדמה והבטטה ומקפיצים אותן עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את שאר החומרים, חוץ מהאפונה, ומבשלים על אש קטנה, עד שכל הירקות מוכנים, 35-30 דקות.
- 3. 5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את האפונה ומערבבים בעדינות. מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש. מקשטים עם פטרוזיליה או עם כוסברה קצוצה.