וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרויזל שקדים עם מסקרפונה ותותים

שטרויזל של רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה'

מתכון מאת: רון ביאלה, מערכת וואלה

שטרויזל שקדים עם מסקרפונה ותותים. מערכת וואלה
שטרויזל שקדים עם מסקרפונה ותותים

מצרכים למתכון

  • לשטרויזל שקדים (מכינים חצי יום לפני ההגשה):
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 150 גרם קמח
  • 80 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • לקרם:
  • 250 גרם גבינת מסקפונה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • גרידה דקה מחצי לימון
  • 40 גרם סוכר
  • לתותים:
  • 20 תותים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 5 עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את השטרויזל: מחממים תנור על 180 מעלות. מערבלים במיקסר את כל החומרים פרט לחמאה, אותה מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול. כשמתקבלת תערובת פירורית אחיד, מפסיקים את פעולת המיקסר.
  • 2. משטחים את התערובת על תבנית רחבה, מחופה נייר פרגמנט, ואופים כ-12 דקות בתנור החם עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים.
  • 3. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר במיקסר, תחילה במהירות איטית ומגבירים עוצמה לאט לאט. כשמתקבל קצף חלק ויציב, מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את המסקרפונה וגרידת הלימון.
  • 4. מכינים את התותים: פורסים את התותים לרבעים. מחצית מהתותים שומרים בצד, ואת המחצית השנייה משרים כחצי שעה בקערית עם בלסמי, נענע וסוכר.
  • 5. מרכיבים את המנה: מסדרים שכבות בכוסות זכוכית – שכבת קרם, מעליה שכבת תותים ומעל שטרויזל, וחוזר חלילה, עד למילוי הכוס. מומלץ להעביר לקירור של שעה לפחות לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully