פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שטרויזל שקדים עם מסקרפונה ותותים

      שטרויזל של רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה'

      4 מדרגים / 3.26 כוכבים

      שטרויזל שקדים עם מסקרפונה ותותים (מערכת וואלה! NEWS)
      שטרויזל שקדים עם מסקרפונה ותותים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לשטרויזל שקדים (מכינים חצי יום לפני ההגשה):
      • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
      • 150 גרם סוכר לבן
      • 150 גרם קמח
      • 80 גרם שקדים מולבנים פרוסים
      • לקרם:
      • 250 גרם גבינת מסקפונה
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • גרידה דקה מחצי לימון
      • 40 גרם סוכר
      • לתותים:
      • 20 תותים
      • 2 כפות סוכר
      • 2 כפות חומץ בלסמי
      • 5 עלי נענע קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את השטרויזל: מחממים תנור על 180 מעלות. מערבלים במיקסר את כל החומרים פרט לחמאה, אותה מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול. כשמתקבלת תערובת פירורית אחיד, מפסיקים את פעולת המיקסר.
      • 2. משטחים את התערובת על תבנית רחבה, מחופה נייר פרגמנט, ואופים כ-12 דקות בתנור החם עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים.
      • 3. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר במיקסר, תחילה במהירות איטית ומגבירים עוצמה לאט לאט. כשמתקבל קצף חלק ויציב, מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את המסקרפונה וגרידת הלימון.
      • 4. מכינים את התותים: פורסים את התותים לרבעים. מחצית מהתותים שומרים בצד, ואת המחצית השנייה משרים כחצי שעה בקערית עם בלסמי, נענע וסוכר.
      • 5. מרכיבים את המנה: מסדרים שכבות בכוסות זכוכית – שכבת קרם, מעליה שכבת תותים ומעל שטרויזל, וחוזר חלילה, עד למילוי הכוס. מומלץ להעביר לקירור של שעה לפחות לפני ההגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -