לינגוויני עם דלורית אפונה סינית וטונה
רון ביאלה, שף מסעדת "ביאלה", מציג מתכון קל ופשוט של פסטה, אפונה, עגבניות וטונה. מבשלים את כל המרכיבים, מערבבים ומגישים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 600 גרם לינגוויני (טרי או יבש, מתוצרת איטלקית טובה)
- מים
- מלח
- לרוטב:
- 200 גרם דלורית חתוכה לקוביות קטנות
- 2 שיני שום פרוסות
- קופסת טונה משומרת מאיכות טובה
- 2 שיני שום פרוסות
- חצי פלפל צ'ילי, ללא גרעינים, קצוץ (לא חובה)
- מיץ מסונן מ-20 עגבניות שרי, 2 עגבניות תמר ו-2 עגבניות שלמות משימורים איטלקיים
- חבילת אפונה סינית, נקייה ופרוסה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים סיר עם מים ומלח.
- 2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הדלורית, השום והצ'ילי.
- 3. כשהדלורית מזהיבה, מוסיפים את הטונה ואת רוטב העגבניות ומבשלים כרבע שעה.
- 4. בינתיים, מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן בסיר המים שהרתחנו.
- 5. מוסיפים את האפונה הסינית כ-2 דקות לפני סיום בישול הרוטב.
- 6. מערבבים את הפסטה המסוננת עם הרוטב ומגישים חם.