- 1. מקלפים את קליפת הדלעת באמצעות סכין חדה ויציבה. יוצרים בסיס בתחתית הדלעת ומגלפים מלמעלה כלפי מטה את קליפתה.
-
- 2. אוחזים בדלעת ביד אחת ובעזרת סכין חדה ועבה יש ליצור חריצים צפופים לאורך הדלעת, באמצעות מכות סכין ישרות על בשר הדלעת. לאחר שחרצנו את הדלעת כראוי, יש לגלף עם קולפן את חריצי הדלעת מלמעלה למטה. יתקבלו רצועות דקיקות של דלעת. ממשיכים עד שמגיעים לליבת הדלעת. שומרים בקירור.
-
- 3. את הפפאיה קולפים עם קולפן ובאותו האופן אוחזים בה ביד אחת ובעזרת סכין חדה ועבה יוצרים חריצים צפופים לאורך הפפאיה באמצעות מכות סכין ישרות על בשר הפפאיה. לאחר שחרצנו את פפאיה כראוי יש לגלף עם קולפן את חריצי הפפאיה מלמעלה למטה כדי שיתקבלו רצועות דקיקות של פפאיה.
-
- 4. ממשיכים בפעולה עד שמגיעים לליבת הפפאיה. את הרצועות שומרים בקערה במקרר.
-
- 5. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מערבבים את החומץ והסוכר ומחממים עד המסת הסוכר.
-
- 6. במכתש ועלי כותשים לעיסה גסה את השאטה, השום והג'ינג'ר ומוסיפים לחומץ החם. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-10 דקות.
-
- 7. מסירים מהאש ומוסיפים מיד רוטב דגים, סטאר אניס וגרגרי פלפל שחור ומצננים (רצוי להסיר את כוכב האניס אחרי 10 דקות) מסננים ומאחסנים במקרר.
-
- 8. מכינים את השרימפס: במחבת כבדה מלהיטים את השמן, מוסיפים את השרימפסים, ממליחים ומפלפלים תוך כדי ערבוב עד שהשריפסים משנים צבעם לכתום ומתעגלים.
-
- 9. מרכיבים: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט מלבד חמישה שרימפסים חמים. מזלפים את הרוטב ומערבבים. מעבירים לצלחות ומנחים שרימפס וגרעיני דלעת לקישוט.