- 1. מכינים את הקלתית: למעבד מזון מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד קבלת בצק פרורי.
-
- 3. מעבירים את הבצק ממעבד המזון למשטח מקומח קלות, מוסיפים את חלמון הביצה לשים עד קבלת כדור בצק אחיד, משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים שעתיים למקרר.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פאי עם מעט חמאה.
-
- 5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מניחים את הבצק המרודד מעל תבנית הפאי, משטחים ומסירים את פינות הפאי בעזרת גב סכין.
-
- 6. מניחים מעל לבצק הפאי נייר אפייה ומכסים עם חומוס יבש או כל קטנייה בעלת משקל.
-
- 7. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות. מצננים היטב לפני הכנסת המילוי.
-
- 8. עוטפים 2 דלוריות בגודל בינוני בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 35 דקות.
-
- 9. חוצים ומוצאים את תכולתן למסננת ומניחים שעתיים במקרר.
-
- 10. את הדלורית המסוננת טוחנים במעבד מזון.
-
- 11. למיקסר מכניסים את כל המרכיבים מלבד הצימוקים ובמהירות גבוה יוצרים מחית חלקה.
-
- 12. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים בתנועות קיפול.
-
- 13. יוצקים את התערובת לקלתית האפויה למחצה ואופים חצי שעה בחום של 160 מעלות.
-
- 14. פני הפאי צריכים להיות יציבים בלי כתמים ובועות. מגישים חם עם קרם פרש או סורבה פירותי.