וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פמפקין פאי וצימוקים עם סורבה שחור

לנו אין דלעות כמו לאמריקאים ונדיר למצוא מחית דלעת מוכנה. אך יש מוצא! הדלורית היא פיתוח ישראלי מוצלח שדורש רק סינון נוזלים כדי להגיע למרקם הנכון.

מתכון מאת: אסי לוי, מערכת וואלה

פאי דלעת. מור סגל,
פאי דלעת/מור סגל

מצרכים למתכון

  • לבצק הפאי:
  • 135 גרם קוביות חמאה קרה
  • 210 גרם קמח
  • 30 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מעט מלח דק
  • 1 חלמון
  • כפית מחוקה קינמון טחון
  • למילוי:
  • 70 גרם סוכר דמררה
  • 50 גרם סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 2 דלוריות
  • 150 מ"ל חלב מרוכז ממותק
  • חופן צימוקים שחורים קטנים
  • 1/2כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • כף סירופ תירס כהה או מייפל טהור

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקלתית: למעבד מזון מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד קבלת בצק פרורי.
  • 3. מעבירים את הבצק ממעבד המזון למשטח מקומח קלות, מוסיפים את חלמון הביצה לשים עד קבלת כדור בצק אחיד, משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים שעתיים למקרר.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית פאי עם מעט חמאה.
  • 5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מניחים את הבצק המרודד מעל תבנית הפאי, משטחים ומסירים את פינות הפאי בעזרת גב סכין.
  • 6. מניחים מעל לבצק הפאי נייר אפייה ומכסים עם חומוס יבש או כל קטנייה בעלת משקל.
  • 7. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות. מצננים היטב לפני הכנסת המילוי.
  • 8. עוטפים 2 דלוריות בגודל בינוני בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 35 דקות.
  • 9. חוצים ומוצאים את תכולתן למסננת ומניחים שעתיים במקרר.
  • 10. את הדלורית המסוננת טוחנים במעבד מזון.
  • 11. למיקסר מכניסים את כל המרכיבים מלבד הצימוקים ובמהירות גבוה יוצרים מחית חלקה.
  • 12. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים בתנועות קיפול.
  • 13. יוצקים את התערובת לקלתית האפויה למחצה ואופים חצי שעה בחום של 160 מעלות.
  • 14. פני הפאי צריכים להיות יציבים בלי כתמים ובועות. מגישים חם עם קרם פרש או סורבה פירותי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully