קארי דלעת ותרד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות (כ-3 סמ')
- שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לטיגון
- 2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי לפרוסות
- 2 שיני שום מעוכות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 פלפלונים קצוצים
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית זרעי כמון טחונים
- 1 כפית זרעי חרדל שחור
- ½ כפית כמון
- 300 מל' שמנת מתוקה
- 250 גר' עלי תרד שטופים
- 3 עלי קארי
- חופן כוסברה קצוצה
- שקדים פרוסים וקלויים לעיטור
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בסיר בצלים עד הזהבה. מוסיפים ג'ינג'ר, שום, פלפלונים ותבלינים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים דלעת ושמנת.
- 2. מבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות עד שהדלעת מתרככת. מוסיפים את עלי התרד וממשיכים לבשל ללא מכסה תוך כדי בחישה מדי פעם (כדי לצמצם את הרוטב) עד שעלי התרד מתרככים (כ-5 דקות).
- לפני ההגשה מפזרים את השקדים הקלויים.