- 1. בסכין חדה חורצים באלכסון את השומן על נתחי החזה, במרחק של 1.5 ס"מ בין החריצים. מסובבים את הנתח וחורצים בכיוון הנגדי, לקבלת מעוינים. החריצים יסייעו להגרת השומן בעת הטיגון, כך שתתקבל מעטפת פריכה. ממליחים ומפלפלים את הנתחים.
-
- 2. להכנת הרוטב, מכינים קרמל מחצי כוס סוכר עם מעט מים ומיץ לימון, לפי המתכון לקרמל במיקרוגל.
-
- 3. כשהקרמל מוכן, עוצרים את הבישול באמצעות טבילה במים קרים, ואז מוסיפים את פתיתי הצ'ילי, מיץ הליים או הלימון, רוטב הדגים, הסויה והמים.
-
- 4. מוסיפים גם את החמאה וטורפים עד שהיא נטמעת ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 5. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה בחום בינוני-גבוה. כשהמחבת חמה, מניחים בה את נתחי החזה, צד העור כלפי מטה. מטגנים כ-3 דקות, עד שהעור הופך שחום ופריך. הופכים את הנתחים, מכסים את המחבת ומטגנים 2-3 דקות. מוציאים את הנתחים מהמחבת ומניחים להם לכ-3 דקות.
-
- 6. אם מגישים עם מחית תפוחי אדמה, אפשר לערבב לתוכה מעט מהשומן שהפריש האווז. מחלקים את המחית לצלחות.
-
- 7. פורסים את נתחי החזה לרוחבם לפרוסות בעובי כסנטימטר. מניחים בצלחות ויוצקים 2-3 כפות רוטב בכל צלחת. מקשטים במעט בצל ירוק ואוכלים מיד.