וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף בשמפניה, חזה אווז ושמנת

במתכון הזה אפשר להחליף את השוקיים בכרעיים או בעוף מחולק.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!

עוף בשמפניה ושמנת של דנה שיין. מערכת וואלה!
עוף בשמפניה ושמנת של דנה שיין

מצרכים למתכון

  • 10 שוקי עוף
  • 4 שיני שום
  • 30 גר' חמאה
  • 1 כרשה חתוכה לפרוסות
  • 200 גר' חזה אווז חתוך לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • כוס אפונה ירוקה (טריה או קפואה)
  • מעט מוסקט טרי מגורר
  • עלה דפנה
  • 3 כוסות שמפניה
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים היטב מחבת גדולה וכבדה.
  • 2. מזהיבים את השוקיים מכל הצדדים (אם השארתם את העור אין צורך לשמן את המחבת).
  • 3. מוציאים את השוקיים מהמחבת וממיסים את החמאה.
  • 4. ממטגנים את חזה האווז מספר דקות ומוסיפים את הגזר.
  • 5. מטגנים מספר דקות, מוסיפים את הכרשה וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
  • 6. מחזירים למחבת את השוקיים ויוצקים את השמפניה.
  • 7. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומנמיכים את הלהבה.
  • 8. מבשלים מכוסה כשעה, מוסיפים האפונה הירוקה והשמנת וממשיכים לבשל עוד רבע שעה.
  • 9. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים לצד תפוחי אדמה אפויים בתנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully