וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי רועים

דניאל זך, שף מסעדת כרמלה בנחלה

מתכון מאת: דניאל זך ורונית ורד, .

שפרדס פאי טבעוני. נמרוד סונדרס
שפרדס פאי טבעוני

מצרכים למתכון

  • ל–6–8 סועדים (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ‏):
  • 1.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
  • 1 כוס חלב חם, לא רותח
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 ק"ג בשר בקר רזה טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כוסות ציר בקר
  • 2 כפות תימין קצוץ
  • 2 כפות קמח
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח ‏(מים שהומלחו ב–3 כפות מלח‏) עד ריכוך מלא, ומסננים.
  • 2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. ממליחים לפי הטעם.
  • 3. מטגנים את הבשר ללא תוספת שמן, עד שהוא משנה את צבעו לאפור. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד הזהבה. מוסיפים את ציר הבקר, הקמח, התימין, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים עד שהתערובת מסמיכה.
  • 4. מעבירים את הבשר למסננת שמונחת מעל קערה ומניחים לו להצטנן לטמפרטורת החדר כדי להיפטר מהנוזלים העודפים.
  • 5. מסדרים את הבשר בשכבה אחידה בתוך תבנית הפאי. על שכבת הבשר מורחים את הפירה באופן אחיד ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל–160 מעלות במשך 50 דקות. מוציאים מהתנור, משאירים בחוץ להצטנן למשך כרבע שעה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully