וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שומר צלוי עם יוגורט מיובש

יוגורט מיובש, עשוי חלב עזים ומיוצר בשכם או בדמשק, הוא מוצר נפוץ בדוכני השוק. הוא נמכר בגושים קטנים של 100–150 גרם ויש לו מרקם יבש ומתפורר, גוון צהבהב וריח חזק וחריף. במטבח הערבי ממיסים אותו במים חמים ומשתמשים בו לתבשילי בשר ‏(כמו השיש ברק‏)

מתכון מאת: רונית ורד, .

שומר. ShutterStock
שומר

מצרכים למתכון

  • ל–6 סועדים:
  • 6 ראשי שומר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • יוגורט מיובש מגורר גס (או גבינת פקורינו מגוררת‏)
  • שמן זית לזילוף
  • עלים יפים מצרור של נענע

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבסיס העצי ואת קצות גבעולי השומר וחוצים אותם לאורכם.
  • 2. משמנים קלות תבנית בחמאה ומסדרים בה את חצאי השומר. יוצקים פנימה כוס יין לבן ומניחים קוביית חמאה יפה על כל חצי שומר. ממליחים ומפלפלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל–200 מעלות.
  • 3. לאחר 20 דקות צלייה מסירים את נייר הכסף ומניחים את התבנית על תחתית התנור להשחמה למשך 10 דקות נוספות. בשלב זה יהיה השומר רך אבל לא מתפרק.
  • 4. הגשה: מוציאים את חצאי השומר מהתבנית ומסדרים אותם בצלחת הגשה כשצדם השחום פונה מעלה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את היוגורט המיובש או הגבינה, גורסים מעט פלפל שחור ומפזרים מעל עלי נענע שלמים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully