- 1. חותכים את הבסיס העצי ואת קצות גבעולי השומר וחוצים אותם לאורכם.
-
- 2. משמנים קלות תבנית בחמאה ומסדרים בה את חצאי השומר. יוצקים פנימה כוס יין לבן ומניחים קוביית חמאה יפה על כל חצי שומר. ממליחים ומפלפלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות.
-
- 3. לאחר 20 דקות צלייה מסירים את נייר הכסף ומניחים את התבנית על תחתית התנור להשחמה למשך 10 דקות נוספות. בשלב זה יהיה השומר רך אבל לא מתפרק.
-
- 4. הגשה: מוציאים את חצאי השומר מהתבנית ומסדרים אותם בצלחת הגשה כשצדם השחום פונה מעלה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את היוגורט המיובש או הגבינה, גורסים מעט פלפל שחור ומפזרים מעל עלי נענע שלמים.