עוגה כושית של מיקי שמו
מחפשים קינוח קלאסי? הקונדיטור מיקי שמו מציג עוגת שוקולד פשוטה ועשירה המתאימה כקינוח לכל טיול אביבי, פיקניק, על האש או ארוחת שבת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
- 110 גרם (3/4 כוס) כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
- 300 גרם (1/2 1 כוסות) כוסות סוכר
- 60 גרם (6 כפות) קקאו
- 2 ביצים
- 1 כוס מים רותחים
- 150 גרם חמאה (אפשר להחליף במחמאה) בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
- 1. במיקסר, בעזר וו גיטרה, מעבדים את החמאה לתערובת חלקה ורכה.
- 2. מוסיפים את כל היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר וקקאו מנופה ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.
- 3. מוסיפים את 2 הביצים בבת אחת ומערבבים 1/2 דקות במהירות בינונית עד שהן נבלעות בתוך המסה.
- 4. מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומערבבים עד אחידות.
- 5. יוצקים ל-2 תבניות משומנות או עם נייר אפיה עד כמעט שיא גובה התבנית.
- 6. אופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.