פאי לימון דורש מעט הכנה והשתדלות, אבל הוא שווה כל מאמץ. אתם יכולים להשקיע עוד קצת ולהוסיף לו מרנג, אבל הוא ממש טעים ככה. אם בכל זאת בא לכם קישוט פשוט וקל יותר, הגישו אותו עם קצפת במתיקות עדינה או קשטו אותו בתותים טריים ואוכמניות אחרי שהתקרר.
החורף הוא עונת הלימונים והשווקים מלאים בלימונים יפים ובמחיר סביר, אבל בינינו? זה לא ממש משנה, גם ככה צריכים פה לימונים בודדים, כך שהמחיר לא חייב לשחק תפקיד.
פאי לימון קלאסי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לקלתית (הבצק)
- 100גרםחמאה
- 210גרםקמח תופח (1/2 1 כוסות)
- 1כףאבקת סוכר
- 2חלמונים
- 1כףמיץ לימון
- מעטמלח
למלית
- 2חלמונים (מביצים גדולות)
- ¾כוססוכר
- 1כוסמים
- ½כוסמיץ לימון
- 2כפותגרידת לימון
- 5כפותקורנפלור (מהולות בכוס מים קרים)
- 30גרםחמאה (רשות)
למרנג (רשות)
- 4חלבונים
- ¼כוססוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פאי לימון קלאסי?
- 1הבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
- 2מעבירים את הפירורים לתבנית פאי, משטחים ומהדקים בתחתית ובשוליים. מחוררים את הבצק במזלג ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- 3מוציאים את הבצק הקר ואופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה (אפשר להציץ ולבדוק).
- 4מכינים את המלית: בסיר מביאים לרתיחה כוס מים, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון.
- 5מוסיפים את הקורנפלור המומס ומבשלים על אש קטנה עד שמתחיל להסמיך.
- 6מוסיפים את החלמונים לסיר בזרם דק תוך בחישה מתמדת (נזהרים לא לבשל את החלמונים) ומסירים מהאש. ניתן להוסיף חמאה ולערבב אותה פנימה.
- 7יוצקים את קרם הלימון על הקלתית האפויה וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים ומצננים.
- 8הכנת גבעות המרנג: מניחים בסיר כפול מעל מים רותחים (באן מרי) את החלבונים והסוכר וטורפים היטב עד לחימום והמסת כל הסוכר. מסירים מהחום ומקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר. מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
- 9מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים.