פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי מרנג לימון קלאסי

      מתכון של השף צ'רלי פדידה, מסעדת Olive Leaf, מלון "שרתון" תל אביב

      151 מדרגים / 3.36 כוכבים

      פאי מרנג לימון, שף צ'רלי פדידה (יח
      פאי מרנג לימון, שף צ'רלי פדידה (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • תבנית בקוטר 24 ס"מ
      • לבצק:
      • 2 חלמונים
      • 200 גרם חמאה
      • 100 גרם סוכר
      • 300 גרם קמח
      • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
      • 1 כפית קליפת תפוז מגורדת
      • קורט מלח
      • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
      • למלית:
      • 80 מ"ל מיץ לימון
      • 85 גרם סוכר דק
      • 30 גרם חמאה
      • 200 מ"ל מים
      • קליפת לימון מגורדת
      • 60 מ"ל מים קרים
      • 1 חלמון ביצה
      • 30 גרם קורנפלור
      • למרנג:
      • 3 חלבונים
      • 100 גרם סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
      • 2. מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד.
      • 3. מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.
      • 4. משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (1/2 סנטימטר בערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כ-1/2 שעה.
      • 5. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.
      • 6. מכינים את המלית: מניחים בסיר את מיץ הלימון, קליפת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
      • 2. מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים, וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
      • 3. שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
      • 4. מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.
      • הכנת גבעות המרנג:
      • 1. מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר.
      • 2. מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
      • 3. מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -