וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילאף

לפילאף יש הרבה ווריאציות, והרבה מקורות. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" בתל אביב חושף את המתכון האישי שלו לפילאף עם שוקי עוף, גזרים ופלפלים.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 6 שוקי עוף
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 גזרים בנונים קצוצים דק
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים דק
  • 3 כוסות אורז בסמטי
  • 5 כוסות מים
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים 5 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 2. כשהעוף משחים, מוסיפים את כל הירקות, מכסים את הסיר וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
  • 3. מוסיפים את יתרת השמן ואת האורז, המים והכורכום ומביאים לרתיחה.
  • 4. מתבלים שוב במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה סגור כ-25 דקות.
  • 5. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שמרימים את המכסה.
  • 6. מגישים חם.
  • אורז עם גזר בניחוח קינמון

  • סלט אטריות רענן

  • עוף צלוי עם שומר

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • ספגטי פרימוורה

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • סלט עוף וירקות אסייתי

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • אורז ופרגיות בסיר אחד

  • חזה עוף וסטייק חציל במחבת

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • סלט "כל העגבניות"

  • מקלובה הפתעות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully