פילאף
לפילאף יש הרבה ווריאציות, והרבה מקורות. אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" בתל אביב חושף את המתכון האישי שלו לפילאף עם שוקי עוף, גזרים ופלפלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 שוקי עוף
- חצי כוס שמן זית
- 2 גזרים בנונים קצוצים דק
- בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 פלפלים אדומים קצוצים דק
- 3 כוסות אורז בסמטי
- 5 כוסות מים
- כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים 5 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- 2. כשהעוף משחים, מוסיפים את כל הירקות, מכסים את הסיר וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את יתרת השמן ואת האורז, המים והכורכום ומביאים לרתיחה.
- 4. מתבלים שוב במלח ופלפל, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה סגור כ-25 דקות.
- 5. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שמרימים את המכסה.
- 6. מגישים חם.