ברבוניות צלויות עם סלט שעועית
עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" הנהדרות מכין מנה ים תיכונית מקומית מאוד, של דגי ברבוניות המושרות במרינדה, על גבי סלט שעועית חמצמץ.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות:
- 20 ברבוניות מפולטות
- למרינדה (שמן מתובל):
- 1 כוס שמן זית עדין
- 1 כפית גרגירי כוסברה
- 1 כפית גרגירי כמון
- ½ כפית פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
- 1 גבעול טימין
- 1 גבעות אורגנו
- ½ בצל סגול קטן קצוץ
- 1 כפית קליפת לימון מוגרר
- לסלט שעועית:
- 1/2 1 כוסות שעועית לבנה קטנה מבושלת
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- 1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
- ½ כוס מרינדה (שמן מתובל)
- 4 כפות חומץ שרי או בלסמי
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי המרינדה.
- 2. מסדרים את הברבוניות במרינדה ומשהים לשעה.
- 3. צורבים את הברבוניות במחבת חמה עם שמן זית.
- 4. מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים את כל חומרי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
- 5. מניחים את הסלט על צלחת הגשה ומעליו מסדרים את הברבוניות הצלויות. אפשר לסחוט מעל עגבניית תמר ולהוסיף עלי אורגנו טריים.