ברבוניות בשמן עמוק
דגי הברבוניה הם המושלמים לטיגון עמוק, בגלל בשרם הנימוח ובגלל גודלם. המתכון מתוך הספר "ג'קו דגים, קינוחים ומה שביניהם" מאת רפי שתיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ¼ ק"ג ברבוניות מנוקות
- 1 כוס קמח
- 3 כפיות מלח דק
- 3 כפיות פפריקה מתוקה
- 3 כפיות אבקת שום
אופן ההכנה
- 1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- 2. מקמחים היטב את הברבוניות ומטגנים אותן בשמן עמוק, עד להזהבה.
- 3. מוציאים לכלי עם נייר סופג לפני שמעבירים לצלחת.
- 4. מגישים עם פלחי לימון או רטבים כגון צ'לי תאילנדי או רוטב שום.