שבלולי בצק עלים
הם משועממים וכל הזמן רעבים אז הכי טוב לשלב בין שני הדברים: שהילדים יכינו לעצמם איזה נשנוש. כל מה שצריך זה בצק עלים מרודד שיצא מן ההקפאה שעתיים קודם (בחום הזה יכול להיות אפילו תוך שעה).
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית גדושה קינמון (לא חובה)
- ביצה להברשה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. פורסים את הבצק המרודד על משטח עבודה וחותכים ממנו יריעה באורך 25 ס"מ.
- 3. מברישים בביצה, מפזרים סוכר ואם רוצים גם קינמון וחותכים לרצועות בעובי 3-2 ס"מ. מגלגלים לשבלול. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הרצועות. מברישים שוב בביצה.
- 4. אופים 20 דקות או עד שהבצק זהוב יפה.