ירקות שורש מזוגגים בדבש וחמאה
אפשר להגיש את הירקות כמנת אנטיפסטי לצד לחם או לעיקרית צמחונית על מצע של אורז. גבינה כחולה או גבינת עזים יעצימו עוד יותר את טעמי הירקות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 סלקים
- 2 קולרבי
- 2 לפתות
- 2 גזרים
- 2 בצלים ירוקים
- 6 שורשי ארטישוק ירושלמי
- 1 שורש סלרי
- 2 שורשי פטרוזיליה
- 30 גרם חמאה
- 1 כף דבש
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 100 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מקלפים וחותכים את הירקות ופורסים אותם דק בעזרת סכין, מנדולינה או קולפן ירקות פשוט. מסדרים בערבוביה בתבנית.
- 3. קוצצים אגוזים ומפזרים על הירקות. ממיסים חמאה ומתבלים אותה בדבש, מלח ופלפל. יוצקים על הירקות, מכסים ושולחים לתנור לחצי שעה. הירקות יתאדו ויתרככו.
- 4. מורידים את הכיסוי ונותנים לירקות להזהיב 10 דקות.
- 5. מגישים חם עם לחם וגבינה טובה או על אורז.
- 6. מתבלים את החמאה גם בשום ו/או צ'ילי. מתבלים את החמאה בטימין.