- 1. משרים עדשים כתומות במים חמים לחצי שעה.
-
- 2. מסננים את העדשים, ומחממים שמן לטיגון בסיר על אש בינונית. מטגנים את העדשים בשמן טיגון קצר, עד שהן הופכות להיות פריכות. חשוב לשים לב לא לשים יותר מדי עדשים, כדי שלא יקררו את השמן. ברגע שהעדשים משנות את צבען וצפות בשמן הן מוכנות. מערבבים בעדינות. מסננים מהשמן ושמים בנייר סופג.
-
- 3. כשהעדשים חמות מפזרים עליהן מלח גס ומספיגים שוב בנייר סופג. מעבירים לקערה.
-
- 4. מוסיפים עלי כוסברה, פטרוזיליה וזעתר קצוצים, צנוברים, פלפל שחור, מלח גס, שום, שמן זית וכף מיץ לימון.
-
- 5. פורסים את הטונה לרוחב ואז לקוביות. מעבירים את הדג לקערה ומוסיפים שמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח גס. מערבבים.
-
- 6. מרכיבים את המנה: מניחים שתי כפות לבנה ופותחים במריחה באמצע. מעל מפזרים שני שליש מסלט העדשים במרכז תלולית הלבנה. את נתחי הטונה מפזרים מעל. מוסיפים מעל הטונה את השליש הנותר של סלט העדשים ומעטרים בבצל ירוק. מזליפים מעל מעט שמן זית, גם על גבי הלבנה ומגישים.