וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טרטר טונה אדומה ועדשים

מתכון לטרטר טונה אדומה ועדשים של אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 80 גרם טונה אדומה טריה
  • 100 גרם עדשים כתומות
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 50 גרם (3 כפות) לבנה עיזים או בקר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • שמן לטיגון
  • שמן זית
  • פלפל שחור ומלח גס
  • עשבי תיבול: 2 גבעולי כוסברה, 2 גבעולי פטרוזיליה, מעט זעתר, בצל ירוק (רק החלק הירוק)

אופן ההכנה

  • 1. משרים עדשים כתומות במים חמים לחצי שעה.
  • 2. מסננים את העדשים, ומחממים שמן לטיגון בסיר על אש בינונית. מטגנים את העדשים בשמן טיגון קצר, עד שהן הופכות להיות פריכות. חשוב לשים לב לא לשים יותר מדי עדשים, כדי שלא יקררו את השמן. ברגע שהעדשים משנות את צבען וצפות בשמן הן מוכנות. מערבבים בעדינות. מסננים מהשמן ושמים בנייר סופג.
  • 3. כשהעדשים חמות מפזרים עליהן מלח גס ומספיגים שוב בנייר סופג. מעבירים לקערה.
  • 4. מוסיפים עלי כוסברה, פטרוזיליה וזעתר קצוצים, צנוברים, פלפל שחור, מלח גס, שום, שמן זית וכף מיץ לימון.
  • 5. פורסים את הטונה לרוחב ואז לקוביות. מעבירים את הדג לקערה ומוסיפים שמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח גס. מערבבים.
  • 6. מרכיבים את המנה: מניחים שתי כפות לבנה ופותחים במריחה באמצע. מעל מפזרים שני שליש מסלט העדשים במרכז תלולית הלבנה. את נתחי הטונה מפזרים מעל. מוסיפים מעל הטונה את השליש הנותר של סלט העדשים ומעטרים בבצל ירוק. מזליפים מעל מעט שמן זית, גם על גבי הלבנה ומגישים.
  • קציץ טרטר

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • קציצות דגים

  • סביצ'ה דג עם אבטיח ומוצרלה

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • מליטות עם עגבניות ופלפלים

  • אמנון אפוי על ירקות

  • פתיתים ברוטב דגים של שבת

  • תבשיל דגים עם עלי חורף

  • קציצות דגים ברוטב מטבוחה

  • קוביות סלמון בגריל עם מנגו

  • נזיד דגים פרובנסאל

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully