וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טונה מילאנזית

במילאנו אוהבים לקחת נתחים של בשר או דגים, ולטגן אותם בבלילה. דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו" מראה איך עושים את זה נכון עם נתח של טונה אדומה משובחת.

מתכון מאת: דיויד פרנקל, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לטונה:
  • 2 נתחי טונה אדומה (כ100 גרם כל נתח בעובי של 1.5 ס"מ)
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן טיגון
  • לסלט:
  • חופן עלים צעירים
  • כף שמן זית
  • כפית מיץ לימון
  • 2 כפיות עירית קצוצה
  • 2 למונים להגשה
  • לאיולי:
  • 2 חלמונים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח
  • כף חרדל
  • 1 כפית שום קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים באמצעות בלנדר ידני את החלמונים, השום, החרדל והמיץ לימון בכלי צר וארוך. מוסיפים בהדרגה את השמנים עד לקבלת מרקם סמיך. מטבלים במלח לפי הטעם, מוסיפים שן שום וטוחנים שוב.
  • 2. טובלים את נתחי הטונה בקמח ובהמשך בתערובת הביצים ובפירורי הלחם (בדומה להכנת שניצל).
  • 3. מטגנים בשמן עמוק כדקה וחצי עד לקבלת צבע זהוב.
  • 4. מעבירים את הטונה לנייר סופג ונותנים לה לנוח כמה דקות. במקביל מערבבים את כל מרכיבי הסלט. מסדרים על צלחת.
  • 5. פורסים כל נתח טונה לחצי ומגישים לצד האיולי הסלט ולימון מחולק ל-6. מפזרים מעל הטונה מעט מלח ומגישים.
  • טרטר טונה אדומה ועדשים

  • טונה אדומה על טחינה לבנה

  • סלט טונה אדומה בוויניגרט הדרים

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • נזיד דגים פרובנסאל

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

  • פתיתים ברוטב דגים של שבת

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • פאייה דגים וארטישוק

  • קציצות דגים

  • קציצות דגים ברוטב מטבוחה

  • סופריטו דגים

  • ברוסקטה עם פלפלים מותססים ודג נא

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully