- 1. טוחנים באמצעות בלנדר ידני את החלמונים, השום, החרדל והמיץ לימון בכלי צר וארוך. מוסיפים בהדרגה את השמנים עד לקבלת מרקם סמיך. מטבלים במלח לפי הטעם, מוסיפים שן שום וטוחנים שוב.
-
- 2. טובלים את נתחי הטונה בקמח ובהמשך בתערובת הביצים ובפירורי הלחם (בדומה להכנת שניצל).
-
- 3. מטגנים בשמן עמוק כדקה וחצי עד לקבלת צבע זהוב.
-
- 4. מעבירים את הטונה לנייר סופג ונותנים לה לנוח כמה דקות. במקביל מערבבים את כל מרכיבי הסלט. מסדרים על צלחת.
-
- 5. פורסים כל נתח טונה לחצי ומגישים לצד האיולי הסלט ולימון מחולק ל-6. מפזרים מעל הטונה מעט מלח ומגישים.