וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים עם חזה אווז מעושן

מה תמיד היה חסר למרק העדשים שלכם? השף דיויד פרנקל ממסעדת "פרונטו" זורק פנימה חזה אווז מעושן ועוד כמה מרכיבים שהופכים את המרק למופלא

מתכון מאת: דיויד פרנקל, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות עדשים שחורות שהושרו כשעתיים לפני ההכנה
  • 100 גרם חזה אווז מעושן קצוץ גס
  • 1 שומר חתוך לקוביות
  • 1 בצל פרוס דק
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 2 צנוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מטגנים את הבצל עם שמן זית ומלח זמן רב על אש נמוכה עד קבלת גוון מקורמל. מוסיפים את חזה האווז והשומר מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד לריכוך השומר.
  • 2. כשהשומר והאווז מזהיבים מוסיפים את היין והעדשים ומערבבים היטב.
  • 3. מוסיפים את הציר עד לכיסוי העדשים. מרתיחים ומחלישים את האש לבישול של 40 דקות.
  • 4. מוציאים 1/3 מהעדשים מהמרק ביחד עם נוזלי המרק וטוחנים באמצעות בלנדר מוט יד עד לקבלת קרם. מחזירים למרק לרתיחה, לקבלת מרקם סמיך.
  • 5. מסירים מהאש, מתבלים במלח פלפל. מגישים עם פטרוזיליה, צנונית פרוסה דק ושמן זית.
  • תבשיל עדשים שחורים עם עוף, משמשים, אגוזים ועשבים

  • נזיד עדשים ובשר

  • מרק עדשים של עומר מילר

  • מרק עגבניות טוסקני

  • מרק בצל צרפתי

  • מרק ירקות וזעתר טרי

  • מרק כרובית וקולורבי

  • מרק בשר ויין אדום

  • קניידלך של חנה שאולוב

  • מרק חומוס וג'ינג'ר

  • נזיד שעועית תימני

  • מרק קטניות וכופתאות גונדי

  • מרק ירקות כתומים

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully